Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers Ya Allah seberapa banyak susu yang aku perolehi hari ini , penuhilah dengan rahmatMu dan keberkatan di sisiMu. Semoga dengan keberkatanMu, susu yang sedikit menjadi banyak dan kenyang buat anakku Lilypie First Birthday tickers

Be My Followers

Wednesday, February 23, 2011

GA by pondok kecilku..berbaloi2..

Assalamualaikum..hehe, mud tgh membara nk join contest2 by mommies2..memang ada hubungan simbiosis bila ada contest2 mcmni..yg bestnye bila dpt hadiah!!! hadiah yg kuidam2kan plk tu..fuhh.. penganjur pun dpt apa yg diinginkan (dpt berkenalan..dpt rajinkan diri utk updates blog sllu...dpt tmbah trafik blog)..pepun, moge ada la rezeki nk dpt hadiah ni..:) tq mummy krn buat GA ni :)

Syarat syarat nak join contest ni, mmg tak susah....

(1) Mestilah jadi follower Mummy dulu ye
( follower pertama kat Butik ni... dan kedua kat Blog ni lepastu...).
(2) Post entri GA ini dan linkkan blog anda.
(3) Tinggalkan jejak di Post A comment.
(4) Terbuka kepada kengkawan beralamat di Malaysia sahaja ye (Postage purposes).
hadiahnyer...


HADIAH PERTAMA : KAFTAN 2011
SERTA BARANGAN LAIN (terpulang pada mummy yer nak kasi ape..yang penting best)


HADIAH KEDUA : GAMIS ELEGANT
SERTA BARANGAN LAIN (terpulang pada mummy yer nak kasi ape..yang penting best)
Kepada yang terpilih mummykan contact melalui email...keputusannya mummykan bagitahu dalam n3..So teruskan bersama mummy...


nota: hadiah memang best..antara hadiah yg kuidam2kan ni..

Monday, February 21, 2011

my baby....

skang ni afiqah dh sgtla xleh duk diam...nak aktif je...nak tukar pampers pun dah kena kite lg cepat dari dia..tp suka dgn gaya dia yg comeyl..ala-ala ketam kata abah dia..hehe

pastu kan..hehe,dah pandai nak ikut apa kita leh buat, dia pun nak buat jg..haritu ajar dia pegang tgn sebelah..pastu dia cuba..cuba dan cuba lg..bila xbjya..dia merengek jap..pastu nak cuba lg..heeeee...comeyl betul...;) dalam hati ni, ibu mcm ni ke dlu yek? advanced btul anak2 zaman skrg ni..cepat..

meh lyn aksi2 si comel ni....;)

video

Thursday, February 17, 2011

Saya Nak Hadiah Dari Mommy



Nak nye dapat hadiah..xpenah2 lg dapat hadiah dari join2 contest ni..moge ada la rezki dapat hadiah dari kasihmommy..=)

Antara syarat2nye:
* Perlu jadi FOLLOWER blog http://kasihmommy.blogspot.com done

* Copy gambar hadiah tu dan letak dalam blog beserta tajuk SAYA NAK HADIAH DARI MOMMY (beserta link ye - http://kasihmommy.blogspot.com/2011/02/ga-saya-nak-hadiah-dari-mommy.html)done

* kemudian, letak nama dan link blog anda kat tempat comment(bukan apa, senang nak jejak semula)done

* Tag sekurang-kurangnya 3 orang kawan untuk join sama GA nie Done
***nieyxzha
***syuhaila
***nor hanani
* Tarikh tutup penyertaan, 28 Februari 2011

Wednesday, February 16, 2011

tgh blaja meniarap lg..

si kecik ni tgh berusaha keras skrg ni nk boleh meniarap..my baby girl ni kena kuat semangat ye..




ibunye pulak tgh merajinkan diri utk minum susu n mkn suplemen epo..:)

Sunday, February 13, 2011

Perihal dah beranak & bersalin ni..

Bila dah beranak..
rahim dah mula longgar..
breast dah kurang tegang..
kulit kusam..
masa dgn diri sndri jd kurang..
rambut byk gugur..

byk pulak masalah bila dah beranak ni yek, ni kebanyakannya berkaitan dgn penampilan kite..apa yg dirasa skrg, rasa mcm kurang bermaya n kusam je..bhya kan klau trus mcm ni..diri sndri kne buat inisiatif sndri utk sntiasa berpenampilan menarik terutamanya dgn suami..

apa yg korang buat ye nk bg sntiasa jaga penampilan?

urmm,igt nak kne amik supplemen blk..pentingla kite jaga penampilan kite ni...so, igt nak amik vit c bgus utk penyembuhan luka+kulit yg cntik, evening primrose oil ni pnting jgk..org kata utk kesihatan dalaman..nk amik ikan+susu byk utk protein+ kalsium utk kesihatan rmbut+tulang, urmmm..ok, kte try ni dlu la..tgk perubahannya mcmna..n actually, self-confidence n doa pd Allah plg penting..always be positive kan..:) mari kte berubah ke arah yg lebih baik :)

Klau anak selsema..

my doter ni selsema la..
ada apa2 tips x?

try nak sedut mcm org2 dulu kala buat..tp xbjya pun..my mom buat cmni, vicks tu sapukan kt tapak kaki..tp ckit je la..then, kt hidung tu letak kunyit..stakat ni, ok la jg..ye la, risau kan, baby masih kecik lg, xleh napas lg slain kt hidung..bhya kn..

kwn2 yg ada tips lain, leh kongsi skali..

Friday, February 11, 2011

pinky..

bila dah nama nye baby girl..sume nak dipakaikan pink..hehe
apa pun nak pink..dari baju, sarung kaki, sarung tgn, cadar..sume la..
lg pun mana xnye, si ibu nye mmg dah suka pink, anak pun nak dipakaikn pink jg la..;)

pe pun, layan..

tgh fikir future
weee..sy suka pinky spt ibu sy
tomeyyyy x sy..ehe
apa nk buat..ibuku suka pakaikn ku pink..pe pun, kte njoy!!! =)

Thursday, February 10, 2011

My baby dah 3 bulan..

Wawawa..lame gile dah x update..pnykt m utk mengupdate mmg menguasai diri ini..byk bnde yg berlaku smpai x dan nk update..

k la, citer pasal perkembangan my baby la..=)
dlm jangka masa 2 ke 3 bulan ni byk prkembangan n penemuan baru telah ditemui pd anakku ini..hehe.

-fiqah dh sgt pndai menyembang..sume gelak je dgr dia berceloteh..umah tu ada tok ayah, tok mami n adik badik ibu dia..ktorg ckp..x penat ke berceloteh lama2 ni..
-gelak2 n senyum tu mmg dh bese dah
-cpt kembong perut..xleh bg lmbat susu..mybe saiz perut dh membesau kan..
-klau org xde kt sekeliling, mula la dia buat suara nk org dtg dkt dia..
-kaki n tgn kuat je nk beraksi
-tengkuk dh kuat, leh dh nk angkat lama2 ckit
-kaki makin pjg n bdn makin berat
-baru nk blaja meniarap..tp lum leh lg
-pndai dh nk sebut Allah..hehe
-pndai dah nak menggapai especially capai muka n tgn kite
-pndai dh nak mengira2..jari2 dia buat kira2..xtau dia kira pe..hehe
-kuat minum susu bila bf..kejap2 je nk mhisap
-poo poo pun byk la jgk
-bese after azan mgrib je dia dh leh tido lena, tp nak tunggu azan tu yg mcm lama, sbb time tu dia merengek je..
-mlm tido plg lena, siang (klau cuti)klau ada ibu dia, mmg dia susah nk tido sbb ibu dia suka main dgn dia..heheh ;p
-bese dia bgn utk nyusu je la mlm-pagi..plg best, kejutkan ibu dia bgn..



pe pun, she really speacial..

berat 3 bln : 4.8kg
berat 2 bln : 3.5kg
berat 1 bln : 2.4kg